Tragedija

Ekskurzija u kanalizaciji: Četiri osobe preminule

Obilna kiša u Moskvi u nedjelju izazvala je nagli porast nivoa vode u kanalizacionom sistemu, što je spriječilo ljude da pobjegnu na površinu, priopćili su spasioci.
Vijesti / Svijet | 21. 08. 2023. u 19:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijela četiri osobe pronađena su u kanalizacionom sistemu Moskve, a nekoliko drugih se i dalje vode kao nestali nakon što ih je blokirala obilna kiša tijekom obilaska zemlje s vodičem, javila je u ponedjeljak državna novinska agencija TASS.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin nazvao je to "strašnom tragedijom", ne precizirajući broj žrtava. Kazao je da se potraga za nestalim osobama nastavlja, a istražitelji utvrđuju detalje onoga što se desilo.

TASS je javio da su vlasti pokrenule krivični postupak i da se ispituju organizatori turneje. Ekskurzija je opisana kao nezakonita. Druga novinska agencija, RIA, prenosi kako se vjeruje da je bilo ukupno osam osoba.

Obilna kiša u Moskvi u nedjelju izazvala je nagli porast nivoa vode u kanalizacionom sistemu, što je spriječilo ljude da pobjegnu na površinu, priopćili su spasioci, a prenosi TASS.

Među poginulima su i zaposlenik kompanije, njegova 15-godišnja kćerka i 17-godišnji nećak, javile su društvene mreže. Reuters nije mogao provjeriti te izvještaje.

Brojni vodiči nude obilaske po golemom kanalizacionom sistemu Moskve, čiji dijelovi datiraju iz 19. stoljeća.

Kopirati
Drag cursor here to close