Dagestan

Eksplozija u Rusiji: 27 poginulih, više desetina ozlijeđenih, neki u kritičnom stanju

Na snimci objavljenoj na internetu vidi se jednokatna zgrada u plamenu, izvijestila je Reuters TV. Ovdje je kao u ratu, rekao je svjedok.
Vijesti / Svijet | 15. 08. 2023. u 09:00 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj žrtava požara na benzinskoj postaji u južnoj ruskoj regiji Dagestanu narastao je na 27 ljudi, uključujući troje djece, izvijestila je novinska agencija Interfax rano jutros pozivajući se na regionalnu hitnu medicinsku pomoć.

Požar je izbio u radionici za popravak automobila na rubu autoceste u glavnom gradu Dagestana Mahačkali u ponedjeljak navečer i izazvao eksplozije koje su se proširile na obližnju benzinsku crpku, rekli su dužnosnici.

Na snimci objavljenoj na internetu vidi se jednokatna zgrada u plamenu, izvijestila je Reuters TV. Ovdje je kao u ratu, rekao je svjedok.

Broj ozlijeđenih popeo se na 66, od kojih je 10 u kritičnom stanju, objavila je novinska agencija RIA citirajući zamjenika ruskog ministra zdravstva Vladimira Fisenka. Trinaestero ranjenih su djeca, izvijestio je Interfax pozivajući se na dagestansko ministarstvo zdravstva.

Vatrogascima je trebalo više od tri i pol sata da ugase požar koji se proširio na površinu od 600 četvornih metara, izvijestio je TASS pozivajući se na priopćenje ruske hitne službe.

Kopirati
Drag cursor here to close