"Intervencije neovlaštenih osoba"

Krim: Teretni vlak sa žitom iskočio iz tračnica

Željeznička kompanija koja pod ruskom upravom navodi da je teretni vlak iskočio iz tračnica zbog "intervencije neovlaštenih osoba".
Vijesti / Svijet | 18. 05. 2023. u 13:21 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teretni vlak koji je prevozio žito na Krimu iskočio je iz tračnica u četvrtak, izjavio je Sergej Aksjonov premijer regije koji je Rusija anektirala 2014. godine.

Aksjonov je na Telegramu rekao da u nesreći nema žrtava, kao i da je obustavljeno kretanje električnih vlakova na pruzi Simferopolj-Sevastopolj.

Željeznička kompanija koja pod ruskom upravom navodi da je teretni vlak iskočio iz tračnica zbog "intervencije neovlaštenih osoba".

Međutim, Andrij Jusov, glasnogovornik ukrajinske obrambene obavještajne službe, tvrdi da je vlak možda prevozio teško naoružanje i vojnu opremu zbog čega su se pruge pokvarile.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan priopćio je u srijedu da je za dva mjeseca produžen sporazum o crnomorskom koridoru za izvoz žita.

''Uz napore naše zemlje, podršku naših ruskih prijatelja i doprinose naših ukrajinskih prijatelja, odlučeno je produžiti sporazum o koridoru žita na Crnom moru za još dva mjeseca'', rekao je Erdogan tijekom obraćanja video pozivom na sastanku pokrajinskih i lokalnih čelnika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Partija).

Turska, Ujedinjene nacije, Rusija i Ukrajina prvobitno su potpisale sporazum u Istanbulu u srpnju prošle godine o nastavku izvoza žitarica iz tri ukrajinske crnomorske luke, koji je zaustavljen nakon početka rusko-ukrajinskog rata u veljači 2022 godine.

Zajednički koordinacijski centar s dužnosnicima triju zemalja i UN-a uspostavljen je u Istanbulu kako bi nadgledao pošiljke.

Kopirati
Drag cursor here to close