Sindikat pomoraca

"Svi pomorci su dobro, otmičari će vjerojatno tražiti novac"

Za sada se ne zna točno što pirati traže, ali se pretpostavlja da će tražiti novac
Vijesti / Svijet | 25. 09. 2018. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pomorci su dobro'', rečeno je iz Sindikata pomoraca.

Podsjetimo, nigerijski pirati oteli su 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima je jedan državljanin Bosne i Hercegovine. Švicarska brodarska tvrtka potvrdila je da je napadnut njihov teretni brod, koji je u nigerijskim vodama prevozio pšenicu. Tvrtka je angažirala poseban tim kako bi osigurala oslobađanje otetih pomoraca.

Romano Perić iz Sindikata pomoraca Hrvatske kazao je u ponedjeljak navečer da su dobili informaciju da su svi pomorci dobro. Tu informaciju dobili su, kaže, u komunikaciji s obitelji.

Kaže i da da je švicarska kompanija u čijem je vlasništvu brod već unajmila profesionalce koji bi ovaj slučaj trebali dovesti do kraja - do oslobađanja pomoraca, piše N1.

Upitan koliko obično traju takvi pregovori, odgovara da ovisi o situaciji, "kolika su potraživanja i kolika je realna vrijednost onoga što otmičari mogu dobiti". "Bilo je situacija da to traje tri do pet dana, a nekada je znalo potrajati i mjesecima", rekao je.

Zasad nemaju informacije što otmičari traže, ali pretpostavljaju da će to, kaže, ipak biti novac, prenosi HRT.

Nigerijski gusari oteli su u nedjelju, podsjetimo, 12 članova posade švicarskog teretnog broda Glarus, među kojima je i jedan državljanin Bosne i Hercegovine, javile su prošle noći agencije, a potvrdila švicarska brodarska tvrtka Massoel.

Sindikat pomoraca Hrvatske je na vezi s kolegama iz švicarskog sindikata i navodi da brodarska tvrtka Massoel nastoji riješiti nastalu situaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close