Otmica u Nigeriji

Veleposlanstvu BiH potvrđeno da je oteti radnik na brodu državljanin BiH

Agencije su javile da su nigerijski gusari oteli 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima je i bh. državljanin.
Vijesti / Svijet | 24. 09. 2018. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Bernu je u kontaktu sa predstavnicima švicarske brodarske kompanije u čijem je vlasništvu oteti brod, potvrdili su Feni iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, odgovarajući na upit o otmici posade švicarskog teretnog broda u kojoj je bio i jedan bh. državljanin.

''Osim što je Veleposlanstvu potvrđeno da je jedan od radnika na brodu državljanin BiH, ostali podaci se radi istrage i aktivnosti koje se poduzimaju za sigurno i brzo puštanje zadržanih na brodu ne smiju davati u javnost'', naglasili su iz MVP-a BiH.

Agencije su javile da su nigerijski gusari oteli 12 članova posade švicarskog teretnog broda, među kojima je i bh. državljanin.

Švicarska brodarska tvrtka Massoel potvrdila je napad na svoj teretni brod Glarus u nigerijskim vodama. Brod je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harcourta.

Nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost objavila je, a prenio je BBC, da je su sedam talaca Filipinci, po jedan iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine i Rumunjske te da se još uvijek smatraju nestalima.

Iz švicarske tvrtke naveli su da su obavijestili obitelji otetih te da surađuju s vlastima i stručnjacima, kako bi se osiguralo brzo i sigurno oslobađanje taoca.

Kopirati
Drag cursor here to close