Dramatično

Susjeda udario sjekirom zbog cajki: "Srbi, je*at ću vam majku"

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno odvjetništvo, incident se dogodio lani u svibnju oko 17 sati u Zagrebu.
Vijesti / Svijet | 07. 02. 2023. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

56/godišnjem bivšem branitelju prijeti 16 mjeseci zatvora nakon što je susjeda udario sjekirom jer je puštao cajke u dvorištu, piše Danica.

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno odvjetništvo, incident se dogodio lani u svibnju oko 17 sati u Zagrebu.

Fizički sukob 

"Nakon što je sa susjedom ušao u verbalni, a potom i u fizički sukob, u nakani da mu nanese teške tjelesne ozljede, prema istome je zamahnuo sjekirom te ga njome udario u dlan lijeve ruke.

Oštećeni je zadobio rasjekotinu dlana lijeve šake, prijelom trupa pete kosti doručja lijeve šake te ozljedu mišića i tetive fleksora ostalih prstiju u području ručnog zgloba i šake, a koje ozljede su teške naravi", ističu tužitelji u optužnici.

Optuženi kaže kako je kobnog dana pio rakiju, dok su susjedi bili u dvorištu svoje kuće i puštali cajke, što je njega zasmetalo pa je otišao do njih kako bi ih na to upozorio, a sa sobom je nosio manju sjekiru kako bi ih zastrašio te njegova namjera nije bila ikoga tjelesno ozlijediti.

"Kad sam došao do susjeda i rekao im da stišaju glazbu, oni su me, njih 5-6, napali udarajući me rukama i nogama po tijelu, zbog čega sam zamahnuo sjekirom kako bih se obranio i ne znam koga sam ozlijedio, ali mi je žao ako nekoga jesam.

Susjeda poznajem odmalena. Inače sam bio u normalnim susjedskim odnosima s tom obitelji, između nas nije bilo sukoba, osim što sam se jednom, prije više godina, fizički sukobio s njegovim ocem. Inače, problema s alkoholom nemam", branio se optuženi.

Prijetnje

Iz službene zabilješke o dojavi u II. Policijsku postaju Zagreb u 16:48 vidljivo je da je policija postupila po dojavi osobe koja navodi da joj je supruga napao susjed sjekirom.

Iz zapisnika o alkoholiziranosti okrivljenika Roberta proizlazi da je imao alkohola u koncentraciji od 1.77 promila.

Ranjeni susjed, njegov otac i svjedok koji se tamo zatekao navode da je optuženi prvi došao držeći sjekiru u ruci u njihovo dvorište, vičući im da će im "je*ati majku" i da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali cajke.

"Vidio sam da cijelo vrijeme zamahuje sjekirom prema meni pa sam podigao lijevu ruku u zrak u namjeri da mu uzmem sjekiru, ali me je u tom trenutku susjed oštricom sjekire udario u dlan lijeve ruke. Odmah je počela curiti krv, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana", ispričao je napadnuti.

Tužitelji, dakle, optužnicom traže 16 mjeseci zatvora: osam mjeseci bezuvjetno i osam mjeseci uvjetno. Optužnica je nepravomoćna.

Kopirati
Drag cursor here to close