Dočekali

Državljanin BiH izručen Crnoj Gori: Snajperom ubio čovjeka pa pobjegao

Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2023. u 19:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srđan Popović, državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg je Crna Gora potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora zbog ubojstva G.Đ, danas je iz Austrije izručen Crnoj Gori.

On je osuđen u odsustvu jer je, 27. listopada 2015. godine, sa zidina Starog grada Budva snajperskom puškom lišio života crnogorskog državljanina G.Đ, nakon čega se dao u bijeg, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore, prenose Nezavisne

"Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubojstvo u stjecaju s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gdje je boravio radi izdržavanja kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog djela na teritoriji Republike Austrije, krijumčarenje narkotika", stoji u priopćenju.

Iz policije dodaju da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju Sektora policije posebne namjene proveli Popovića u prostorije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, sukladno presudi Višeg suda u Podgorici.

Kopirati
Drag cursor here to close