Napetosti

Sukob Indije i Kine, ubijeno najmanje 20 vojnika

Iz indijske vojske ranije je priopćeno da su poginula dvojica vojnika i jedan oficir tijekom sukoba na granici s Kinom u oblasti Ladak.
Vijesti / Svijet | 16. 06. 2020. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj poginulih indijskih vojnika u sukobu s kineskim snagama na granici ove dvije zemlje porastao je na 20, priopćio je visokorangirani dužnosnik indijske vojske.

On je za Sputnik rekao da je u sukobima ranjeno više od 130 indijskih vojnika, te da je broj poginulih možda i veći.

Video: India-China Violent Border Clash: 20 Soldiers Martyred At LAC During The Skirmish In Galwan

Iz indijske vojske ranije je priopćeno da su poginula dvojica vojnika i jedan oficir tijekom sukoba na granici s Kinom u oblasti Ladak, te da su u tijeku razgovori dviju strana radi smirivanja situacije.

Između Kine i Indije ne postoji službena granica, već samo Linija kontrole, koja je uspostavljena nakon rata 1962. godine.

Tijekom nekoliko desetljeća dogodili su se brojni sukobi na granici Indije i Kine.

Zapovjednik 14. korpusa Vojske Indije general-pukovnik Harinder Sing i general-major Lin Liju iz kineske Narodne oslobodilačke armije sastali su se 6. lipnja kako bi razgovarali o situaciji na granici.

Prema priopćenju indijskog Ministarstva vanjskih poslova, strane su se suglasile da na miran način riješe probleme na granici, te da nastave da održavaju vojne i diplomatske kontakte, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close