Nije htio da šuti

Sudac Trumpu - Izbacit ću vas iz sudnice, Tump: Volio bih to

''Gospodine Trump, nadam se da neću morati da razmišljam o tome da vas isključim iz suđenja'' - rekao je Kaplan u razmjeni nakon što je porota izvođena za ručak, dodajući: “Razumijem da ste vjerojatno veoma željni da to uradim''.
Vijesti / Svijet | 18. 01. 2024. u 08:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donaldu Trampu je zaprijećeno izbacivanjem sa građanskog suđenja na Manhattanu nakon što je više puta ignorirao upozorenje da šuti dok je spisateljica E. Jean Carroll svjedočila da je srušio njenu reputaciju nakon što ga je optužila za seksualno zlostavljanje.

Sudac Lewis A. Kaplan rekao je bivšem predsjedniku da će mu pravo da prisustvuje suđenju biti ukinuto ako ga bude ometao. Nakon prvobitnog upozorenja, odvjetnik Carroll je rekao da se Trump i dalje može čuti kako daje primedbe svojim odvjetnicima, uključujući "to je lov na vještice" i "to je zaista prijevara".

''Gospodine Trump, nadam se da neću morati da razmišljam o tome da vas isključim iz suđenja'' - rekao je Kaplan u razmjeni nakon što je porota izvođena za ručak, dodajući: “Razumijem da ste vjerojatno veoma željni da to uradim''.

Želi van sudnice...

''Volio bih to'' - uzvratio je vjerovatni republikanski predsjednički kandidat, sliježući ramenima dok je sjedio između odvjetnika Aline Habba i Michaela Madaia za stolom obrane.

''Znam da bi. Očigledno se jednostavno ne možete kontrolirati u ovim okolnostima'' - odgovorio je Kaplan.

''Ne možete ni vi''- promrmljao je Trump.

Nakon toga, Trump je ukratko izgrdio suca u kratkim komentarima novinarima u poslovnoj zgradi koju posjeduje u blizini zgrade suda.

''Lik koji mrzi Trumpove''

On je suca kojeg je imenovao Bill Clinton nazvao “gadnim sucem” i “likom koji mrzi Trumpove”, ponavljajući svoje postove na društvenim mrežama da je Kaplan “kipteći i neprijateljski” i “uvredljiv, nepristojan i očigledno nije nepristrasan”.

Trump je dao slične komentare o sudiji u drugom slučaju: tužbi države New York u kojoj ga optužuje da je povećao vrijednost svoje imovine kako bi dobio bolje stope za osiguranje i kredite.

U srijedu je sudija Kaplan odbio zahtjev Trumpovih odvjetnika da se povuče iz slučaja u koji je umiješana Carroll, dugogodišnja kolumnistica magazina Elle.

Kopirati
Drag cursor here to close