Amerika

Trump paralelno u sudskim bitkama i predizbornoj kampanji

Bivši 77-godišnji predsjednik ponovno izlazi pred sud u slučaju zbog klevete za što ga optužuje Elizabeth Jean Carroll (80), spisateljica koja je 2023. uspjela izboriti da ga se proglasi krivim za seksualni napad 1990-ih.
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2024. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon prvog trijumfa u Iowi i energičnog nastupa u New Hampshireu u kampanji za republikansku predsjedničku nominaciju, Donald Trump u srijedu nastavlja pravosudnu bitku pred sudom u New Yorku.

Bivši 77-godišnji predsjednik ponovno izlazi pred sud u slučaju zbog klevete za što ga optužuje Elizabeth Jean Carroll (80), spisateljica koja je 2023. uspjela izboriti da ga se proglasi krivim za seksualni napad 1990-ih.

Trump će se zatim tijekom dana vratiti u New Hampshire, koji je već posjetio u utorak, kako bi nastavio kampanju za republikanske predizbore 23. siječnja.

"Rano ujutro (u srijedu) idem na Bidenov lov na vještice. A zatim ću se poslijepodne vratiti ovamo, održat ćemo govore i osvojiti glasove", rekao je Trump u utorak pred pristašama u Atkinsonu, u New Hampshireu.

Trump je divovskim korakom krenuo prema obračunu s Joeom Bidenom za Bijelu kuću u studenom, osvojivši u Iowi 98 od 99 izbornih okruga, prenosi Hina.

Osvojio je 51 posto glasova, sigurno pretekavši guvernera Floride Rona DeSantisa i bivšu američku veleposlanicu pri UN-u Nikki Haley.

U New Hampshireu, republikanski predizbori otvoreni su biračima koji nisu registrirani pri nekoj stranci što bi moglo koristiti Haley za koju se smatra da više naginje političkom centru.

"Nikki Haley računa osobito na demokrate i liberale kako bi se ubacila u republikanske predizbore", rekao je Trump.

Natjecanje za republikansku nominaciju završit će u srpnju na konvenciji stranke. No ako Trump ponovno pobijedi u New Hampshireu, Haley i DeSantisu će biti jako teško ostati u utrci.

Kampanja Trumpu neće biti nimalo laka jer paralelno mora voditi i sudske bitke.

Doduše, u Iowi mu to nije smetalo. Do sada je uspijevao sve optužbe i svjedočenja na sudu pretvoriti u politički istup, žestoko kritizirajući pravosuđe i demokrate koje optužuje da ga žele spriječiti da pobijedi na izborima u studenom.

Kopirati
Drag cursor here to close