Kako premostiti razlike?

''Stvaran rizik'' za novi konflikt u Europi

''Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike''
Vijesti / Svijet | 12. 01. 2022. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neće biti lako premostiti razlike između Rusije i NATO-a oko Ukrajine, izjavio je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltanberg.

On je to rekao nakon završetka sastanka NATO – Rusija u Bruxellesu, prvog poslije dvije godine, prenosi N1.

''Postoje značajne razlike između NATO saveznika i Rusije. Neće biti lako premostiti naše razlike, ali je pozitivan znak da su svi NATO saveznici i Rusija sjeli za isti stol i angažirali se oko suštinskih tema'' rekao je Stoltenberg obraćajući se novinarima nakon pregovora u sjedištu Alijanse, a prenosi Reuters.

Kako prenose mediji, Stoltenberg je prokomentirao da postoji ''stvaran rizik'' da izbije novi konflikt u Europi u jeku tenzija između Rusije i Sjevernoatlantske alijanse.

Sastanak Saveta NATO–Rusija završen je u Bruxellesu poslije četiri sata, javio je prethodno TAS. Na prvom sastanku Vijeća u posljednje dvije godine na čelu ruskog izaslanstva nalazili su se zamjenik ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO-u, i zamjenik ministra obrane Aleksandar Fomin.

Alijansu su na pregovorima predstavljali stalni predstavnici 30 država članica NATO-a, glavni tajnik Alijanse Jens Stoltenberg i zamjenica državnog tajnika SAD Wendy Sherman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o sigurnosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamjenica američkog državnog tajnika Wendy Sherman i zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Kopirati
Drag cursor here to close