Telefonski razgovr

Stoltenberg s Vučićem o Kosovu

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u telefonskom razgovoru s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zatražio je da se sve strane u sporovima po pitanju Kosova uzdrže od koraka koji bi izazvali eskalaciju.
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2022. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je danas telefonom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i zatražio da se sve strane u sporovima po pitanju Kosova uzdrže od koraka koji bi izazvali eskalaciju, odnosno da se uzdrže od jednostranih poteza koji bi ugrozili mir i stabilnost, priopćeno je iz Vučićevog ureda.

"Vučić je generalnom tajniku NATO-a ukazao na to da Priština svojim jednostranim potzima brutalno krši Bruxelleski sporazum, smenom srpskog komandira policije za regiju Sjever Nenada Đurića, te nelegitimnim postupanjem po pitanju registarskih tablica i bezmalo desetogodišnjim odbijanjem da formira Zajednicu srpskih opština. On je dodao da, unatoč tome, Srbija nastoji da održi mir i stabilnost i da će tome da ostane posvećena", navodi se u priopćenju.

Dvojica sugovornika razgovarali su i o značaju kako uloge KFOR-a, tako i direktnog kontakta načelnika glavnog stožera Vojske Srbije sa zapovjednikom NATO snaga na Kosovu.

"Generalni tajnik Stoltenberg istaknuo je da NATO cijeni suradnju ostvarenu sa Srbijom s pozicije vojno neutralne zemlje", dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close