''Nije iznenađujuće''

Dačić: Zahtjev Kosova za članstvo u EU bit će neuspješan

''Pet zemalja članica EU ne priznaje neovisno Kosovo, ali nam nameće obvezu da učvrstimo naše pozicije"
Vijesti / Flash | 07. 11. 2022. u 12:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je danas kako će zahtjev Kosova za članstvo u Europskoj uniji (EU) biti neuspješan jer pet zemalja članica EU ne priznaje neovisno Kosovo.

Prema njegovim riječima, namjera Prištine da uputi zahtjev za članstvo Kosova u EU "nije iznenađujuća vijest, ali cijeli svijet vidi da je Albin Kurti ekstremist koji svojim potezima ugrožava mir i stabilnost".

"To je potez, koji će po našem mišljenju, biti bezuspješan, jer pet zemalja članica EU ne priznaje neovisno Kosovo, ali nam nameće obvezu da učvrstimo naše pozicije", rekao je Dačić, prenosi Beta.

On je istaknuo da je u Beču, razgovarao s ministrom Slovačke, te da će danas u Sofiji razgovarati sa šefom diplomacije Mađarske, iako je ta zemlja priznala Kosovo, ali su, kako je kazao, prijatelji Srbije i često ne glasuju za Kosovo u međunarodnim organizacijama.

Dačić je najavio da će sutra posjetiti Grčku gdje će biti riječi o istim pitanjima te je podsjetio kako neovisnost Kosova ne priznaju Kipar, Rumunjska i Španjolska.

Kopirati
Drag cursor here to close