Tajnik NATO-a

Stoltenberg: Projektil ukrajinski, ali kriva je Rusija

Stoltenberg je kazao i kako nema nikakvih naznaka da Rusija planira napasti bilo koju članicu NATO saveza.
Vijesti / Svijet | 16. 11. 2022. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraga je u tijeku, ali preliminarna analiza ''sugerira da je incident vjerojatno uzrokovao ukrajinski projektil protuzračne obrane ispaljen za obranu ukrajinskog teritorija od napada ruskih krstarećih raketa'', rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare nakon jučerašnjeg raketnog napada na Poljsku, piše Jutarnji list.

''Da budem jasan, Ukrajina nije kriva. Rusija snosi konačnu odgovornost dok nastavlja svoj ilegalni rat protiv Ukrajine. Nema naznaka" da je projektil rezultat namjernog napada ili da Rusija priprema ofenzivne vojne akcije protiv NATO-a'', dodao je.

Stoltenberg je kazao i kako nema nikakvih naznaka da Rusija planira napasti bilo koju članicu NATO saveza.

Stoltenberg je poručio i da incident s raketom indicira da je rat u Ukrajini "za koji je odgovoran predsjednik Vladimir Putin - nastavlja stvarati opasne situacije".

''NATO je ''značajno povećao'' svoju prisutnost u istočnom dijelu Europe. Tamo je sada znatno više zračnih i pomorskih snaga'', rekao je Stoltenberg, te pozdravio činjenicu da sve više i više saveznika Ukrajini osigurava sustave protuzračne obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close