Bit će posthumno odlikovani

Rusi objavili svoju verziju priče o ukrajinskim herojima koji su im prije pogibije odbrusili: 'J*** se!'

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je hvalu za hrabrost vojnika.
Vijesti / Svijet | 25. 02. 2022. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča o 13 ukrajinskih vojnika na Zmijskom otoku u Crnom moru, koji su odbili da se predaju ruskom ratnom brodu, izazvala je velike emocije u toj zemlji. Oni su ostali da brane svoj položaj i svi su izginuli u ruskom bombardiranju.

Audio snimak posljednjih riječi pred smrt vojnika postao je viralan na Twiteru, TikToku i drugim društvenim medijima, prenosi BBC.

Sa ruskog broda poručili su Ukrajincima: ''Predlažemo vam da predate oružje i kapitulirate, u suprotnom otvorit ćemo vatru na vas''.

Nakon toga se moglo čuti kako ukrajinski vojnici kažu "to je to", pre nego što su odgovorili sa: "Ruski ratni brodu, j*** te se".

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je hvalu za hrabrost vojnika, rekavši da će svi posthumno dobiti orden za ratne heroje.

"Na našem Zmijskom ostrvu, braneći ga do zadnjeg časa, svi naši graničari su herojski umrli. Nisu odustali", kazao je Zelenski.

Svi će posthumno dobiti titulu Heroja Ukrajine, što je počast koja pripada onima koji su dali život za Ukrajinu, piše N1.

Rusi su, pak, objavili da su im se 82 vojnika na Zmijskom otoku predala dobrovoljno i da ondje nije bilo nikakvih napada.

Kopirati
Drag cursor here to close