"Srbija protiv nasilja"

Srbija opet prosvjeduje

Organizatori tvrde kako će današnji skup biti najveći ili jedan od najvećih koji se ikada dogodio u Srbiji.
Vijesti / Svijet | 27. 05. 2023. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Srbija opet prosvijeduje

Danas se održava četvrti po redu protestni skup pod nazivom "Srbija protiv nasilja". Ovakva okupljanja potaknuta su stravičnim tragedijama koje su Srbiju pogodila ranije ovog mjeseca. Ipak - u priopćenju organizatora se tvrdi kako će današnji skup biti najveći ili jedan od najvećih koji se ikada dogodio u Srbiji.

“Zbog očekivano veoma velikog broja ljudi i ograničenih mogućnosti kretanja, organizatori su se ovaj put odlučili za mnogo kraću trasu kretanja koja će završiti formiranjem prstena oko RTS-a”, priopćeno je ranije.

Prosvjed će početi ispred Narodne skupštine u Beogradu, a građani će se u povorci kretati Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, zatim će skrenuti lijevo u Beogradsku ulicu, lijevo u ulicu Ilije Garašanina i opet lijevo u Takovsku do RTS-a.

Ovo su zahtjevi:

„Zahtijevamo hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, kao i odgovornost za dugogodišnje neadekvatno reagiranje nadležnih organa, odnosno smjenu odgovornih ministara.

Mitrović poslušao Vučića: Ukida se Zadruga, reality koji je promovirao nemoral

Kako bi se zaustavila promocija nasilja u javnosti, zahtijevamo

- oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje sluđuju građane, truju i promoviraju nasilje, kao što su Pink i Hepy TV,

-smjenu svih članova Vijeća REM-a, koji je svojim nečinjenjem omogućio nesmetano širenje mržnje i nasilja,

- gašenje tiskanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vijesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks,

- smjenu rukovodstva RTS-a,

- hitno ukidanje programa koji promoviraju nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa“.

Podsjetimo, u petak navečer održan je i skup koji je organizirao vladajući SNS, a na kojem je predsjednik Srbije i dotadašnji predsjednik stranke, Aleksandar Vučić, saopštio da će odstupiti sa čela stranke.

Danas je za njegovog nasljednika na ovu funkciju izabran ministar obrane Srbije Miloš Vučević.

Kopirati
Drag cursor here to close