Brnabić

Srbija nabavlja oružje samo za obranu

Vijesti / Svijet | 21. 02. 2023. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Srbija nema planove ni pretenzije da ulazi u bilo kakve sukobe, jer joj je vitalni interes da očuva osnovni uvjet za ekonomski rast a to su mir i stabilnost'', izjavila je danas srbijanska premijerka Ana Brnabić za TV Happy.

Istaknula je kako se Srbija naoružava uglavnom defanzivnim naoružanjem jer želi odvratiti svaku moguću prijetnju te da ''u ovom trenutku postoji mnogo strana koje žele vidjeti slabiju Srbiju''.

Brnabić je istaknula da Srbiji nanose štetu lažne tvrdnje kao što je ona da je Beograd platio bivšem američkom izaslaniku Richardu Grenellu za lobiranje, ukazujući da će to destimulirajući utjecati na strane dužnosnike da otvoreno izraze podršku Srbiji.

"Grenell je prvi visoki američki dužnosnik koji pokazao razumjevanije stavova Srbije, položaja Srba na Kosovu i Metohiji, a da se nije odrekao službene američke politike. Najobjektivnije moguće rekao je da je Srbija faktor stabilnosti i da se Vučić bori za stabilnost i mir i regionalnu suradnju, a da je faktor nestabilnosti Albin Kurti", rekla je Brnabić.

Ponovila je kako se samo tijekom 2022. godine više od 65.000 ljudi prijavilo za privremeni boravak u Srbiji, od kojih je 30.000 dobilo radnu dozvolu, te napomenula da su veliki broj njih inženjeri informacijskih tehnologija iz Rusije.

"Borimo se da ove godine samo IT izvoz bude u vrijednosti četiri milijarde eura. To je važno zbog rasta BDP-a koji služi da povećamo plaće i mirovine" rekla je Brnabić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close