Najsuvremenije naoružanje

Srbija modernizira vojsku: Stižu pištolji 'Glock17''i puškomitraljezi "Minimi"

Vojska Srbije dobiva najsuvremenije streljačko naoružanje.
Vijesti / Svijet | 22. 11. 2017. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vojska Srbije u okviru modernizacije i jačanja oružanih snaga, nabavlja austrijske pištolje "glock 17" i belgijske puškomitraljeze "Minimi". -

Broj pištolja i puškomitraljeza o kojima je riječ definiran je potrebama jedinica Vojske Srbije i programskim dokumentima opremanja. Pištolj koji se nabavlja je "glock 17" kalibra 8 mm, proizvođača "Glock" iz Austrije, a puškomitraljez je "FN minimi" kalibra 5,56 mm, proizvođača "Herstal" iz Belgije" - navodi se u odgovorima Ministarstva obrane na pitanja "Politike" u vezi s tom nabavkom.

No, nema odgovora na sva pitanja, piše Blic.

''Informacije o količini koja se naručuje, koje će postrojbe e koristiti navedeno naoružanje, koja je vrijednost nabavke i tko je dobavljač, predstavljaju povjerljive podatke, budući da je riječ o proceduri opremanja koja je u tijeku i koja je predmet programskih dokumenata opremanja stupnjevanih kao "vojna tajna - povjerljivo", navode u srpskom Ministarstvu obrane.

Kako ističu, prilikom odlučivanja o opremanju postrojbi, Ministarstvo obrane i VS uvijek se vode interesima unapređenja operativnih sposobnosti postrojbi.

U svakom slučaju, vojska Srbije dobiva najsuvremenije streljačko naoružanje, ističe "Politika" i dodaje da je "glock 17" najpopularniji službeni pištolj na svijetu, a da je puškomitraljez "minimi", koji koristi metke standardnog NATO puščanog kalibra, veoma popularan među pripadnicima specijalnih jedinica.

Kopirati
Drag cursor here to close