Red i mir

Vojska Srbije u punoj pripravnosti!

Vijesti / Flash | 25. 02. 2016. u 21:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ovlastio je ministra obrane da u slučaju potrebe stavi Vojsku u punu pripravnost da bi mogla da zaštiti građane, državu i imovinu od svih sigurnosnih izazova koji dolaze izvana, priopćio je ministar pravde Nikola Selaković.

Selaković je poslije sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Srbije rekao da to odobrenje znači da ministar obrane, u odsustvu predsjednika Republike, može da donese odluku o angažiranju vojske, ukoliko za to bude potrebe, odnosno ako policija sama ne bude mogla da održi red i mir.

"Državni organi, sigurnosne službe imati će dovoljno vremena, prostora i kapaciteta da odgovore na svaki sigurnosni izazov i zaštite državni poredak i građane", rekao je Selaković novinarima.

Vijeće za nacionalnu sigurnost je na inicijativu Biroa za koordinaciju službi sigurnosti razmatrao mjere koje bi bile najadekvatniji odgovor Srbije na potencijalnu eskalaciju migrantske krize na balkanskoj ruti.

Sjednici su nazočili premijer Srbije Aleksandar Vučić, šef Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Đorđević, ministar pravde Nikola Selaković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije LJubiša Diković, te Dušan Vujović, koji do izbora novog ministra obrane obavlja tu funkciju i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Članovi Vijeća za nacionalnu sigurnost su predsjednik Republike, predsjednik Vlade Srbije, ministri obrane, unutarnjih poslova i pravde, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, direktor BIA, rukovoditelj vojne službe sigurnosti u Ministarstvu obrane i rukovoditelj Vojno-obavještajne službe u Ministarstvu obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close