Ministar obrane

Šojgu: Ukrajinski resursi su iscrpljeni

Što se tiče zapadnog oružja isporučenog u Kijev, Šojgu je rekao da ono nije ništa posebno za ruske trupe.
Vijesti / Svijet | 15. 08. 2023. u 12:17 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu tvrdi da su resursi ukrajinske vojske gotovo iscrpljeni, u vrijeme kada Kijev od lipnja vodi iscrpljujuću protuofenzivu kako bi ponovo preuzeo teritorije koje je okupirala Moskva.

Šojgu: Oružje sa Zapada nije ništa posebno

Šojgu uvjerava da Kijev ne postiže nikakve rezultate unatoč punoj potpori Zapada. Ustvrdio je da se vojna kampanja u Ukrajini, kako naziva rat koji je pokrenula Moskva, pokrenuta prije gotovo godinu i pol dana pokazala kao ozbiljan test za rusku vojsku, ali i da je Rusija uspjela značajno povećati svoju proizvodnju oklopnih vozila.

Što se tiče zapadnog oružja isporučenog u Kijev, Šojgu je rekao da ono nije ništa posebno za ruske trupe.

"Spremni smo podijeliti naše procjene slabih točaka zapadne opreme", izjavio je ruski ministar danas pred skupštinom međunarodnih vojnih dužnosnika.

"Borba protiv neonacizma"

Također je zahvalio ruskim vojnicima, za koje je rekao da se bore na bojnom polju protiv neonacizma, ponavljajući retoriku Kremlja koji tvrdi da je ofenziva u Ukrajini usmjerena na svrgavanje neonacističkog režima.

Moskovska međunarodna sigurnosna konferencija, koju je organizirala ruska vojska i održava se u blizini glavnog grada, službeno ima više od 800 gostiju iz 76 zemalja, ali ne i onih zapadnih.

Kopirati
Drag cursor here to close