Potraga za Vanjom

Slučaj nestale djevojčice: Na Facebooku napisao da zna gdje je, traži ga policija

Profil na Facebooku "Džamija u Podujevu" izazvao je lavinu komentara kada je objavio da zna gdje je nestala djevojčica.
Vijesti / Svijet | 01. 12. 2023. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vanja Đorčevska (14) iz Skopja nestala je 27. studenog, a u potragu za djevojčicom sada se uključio i Interpol, objavio je makedonski MUP.

"Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je, u cilju rješavanja slučaja i pronalaska 14-godišnje djevojčice, odmah po primljenoj prijavi poduzeta akcija, uključeni su puni kapaciteti SVR Skopje na najvišem nivou, niz razgovora izvršen je s osobama bliskim maloljetnici, pregledane su kamere", prenose makedonski mediji.

Regija na nogama 

Djevojčica je krenula u školu, ali u nju nikad nije stigla, a njen mobilni telefon posljednji put je lociran na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Sveučilišne sale. Zaposleni u lokalnom kafiću kažu da ništa nisu vidjeli, ali da je policija uzela snimke njihovih kamera, piše Index.hr

Na društvenim mrežama u cijeloj regiji dijele se Vanjine fotografije. Informacije o njenom nestanku objavljene su i na platformi "Pronađi me", koja je dio mreže "Amber Alert" u Europi.

Kako su priopćili iz tamošnjeg Ministarstva unutarnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku djevojčice. Provjeravaju se i svi elektronski uređaji kako bi se došlo do neke informacije koja bi mogla dovesti do nestale djevojčice, objavila je policija.

"Osnovan je stožer u Skopju. Potpuno smo posvećeni pronalasku djevojčice. Također smo u stalnom kontaktu s obitelji. Održan je niz razgovora s bliskim ljudima i osobama za koje mislimo da je bila s njima u kontaktu. Provjeravaju se informacije, videomaterijali i poduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja", rekao je Toni Angelovski, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova.

U potragu za Vanjom uključili su se i građani i članovi Lovačkog saveza. Kako navode iz policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi fiksni aparatić za zube i ima mladež na desnoj strani lica. U trenutku nestanka na sebi je imala plavu bluzu, crnu jaknu, crne traperice s bočnim džepovima i bijele tenisice sa smeđim prugama. Djevojčica je iz kuće izašla s ruksakom, a kod sebe je imala iPhone.

Lažne informacije 

Njena majka je ranije rekla da Vanja nije bila žrtva maltretiranja.

"Da je nema, saznala sam kad mi je razrednica rekla da nije stigla u školu jer nije uobičajeno da ne ide u školu. Kada je dijete bolesno, to javimo razrednoj u grupi. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi sat i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama u školu", rekla je ranije Vanjina majka za makedonske medije.

Kazala je i da policija razmatra sve opcije.

"Soba je pretražena, pregledane su sve poruke, uzeli su i kompjuter, ništa nije pronađeno. Svi je tražimo, nigdje je nema", rekla je.

Profil na Facebooku "Džamija u Podujevu" izazvao je lavinu komentara kada je objavio da zna gdje je nestala djevojčica.

Komentirali su objavu majke nestale Vanje i napisali da je "djevojka s njima" i da ih hitno "nazove". Međutim, kasnije je utvrđeno da su te informacije bile lažne.

Nakon iznošenja neistinitih informacija vlasnika profila su građani zasuli bijesnim komentarima, a MUP ga sada pokušava locirati.

"Obavještavamo vas da Odjeljenje za kompjuterski kriminal, u suradnji s Odjelom za međunarodnu policijsku suradnju, postupa u skladu s pravilima i da su podneseni odgovarajući podnesci", naveli su iz MUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close