Tko se "igra" s informacijama?

Pogibija kod Čapljine: Kako je nestala jedna osoba iz vozila?!

Marić je također potvrdio kako su svi sudionici alkotestirani ali da rezultati testiranja njemu zasad nisu poznati.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 11. 2023. u 13:25 S. Bošnjak | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U vozilu u kojem je smrtno stradala I.M. (2006.) u nedjelju u 6:35 sati u Čapljini nalazile su se ukupno četiri osobe, potvrđeno je za Bljesak.info iz Tužiteljstva HNŽ što je u suprotnosti s onim što je ranije bilo dostupno iz policijskih struktura.

Neke od njih i nakon službene evidencije spomenutog tužiteljstva tvrde drugačije.

Različite informacije

Naime, na dan nesreće iz Operativnog centra MUP-a HNŽ-a su za Bljesak.info prvotno kazali da su se u vozilu, uz smrtno stradalu djevojku, nalazile dvije osobe, dok je glasnogovornik MUP-a tada rekao kako se u vozilu uz stradalu nalazila samo jedna osoba. Naknadno je potvrdio da je takvu informaciju dobio iz PU Čapljina.

Nakon što smo glasnogovorniku MUP-a HNŽ kazali kako je Tužiteljstvo za naš portal potvrdilo kako su u automobilu bile četiri osobe, Marić je ponovno kazao kako je informaciju o broju osoba u automobilu dobio iz PU Čapljina.

Iz spomenute policijske uprave ponovno nam je rečeno da se radi o "samo" tri osobe.

Evidencija tužitelja

Naime, u ponedjeljak je u biltenu MUP-a HNŽ-a objavljena službena informacija da su se u automobilu uz smrtno stradalu nalazili A.J. (2001.) kao vozač i I.R. (2003.) kao suvozač, zadobivši pritom, jedan lakše, a drugi teže tjelesne ozljede što se ne podudara s onim što je evidentirao dežurni županijski tužitelj.

Marić je također potvrdio kako su svi sudionici alkotestirani ali da rezultati testiranja njemu zasad nisu poznati. Dakle, službena informacija MUP-a razlikuje se od onoga što je dežurni tužitelj utvrdio na mjestu nesreće.

Napomenimo i to kako se za nesreću sa smrtnim ishodom koja se dogodila u 6:35 saznalo tek nakon što su se čitatelji obratili portalu Bljesak.info iako su na mjestu nesreće bili pripadnici MUP-a HNŽ-a, Hitne pomoći kao i službe koje su, kako nam navode čitatelji, uklonile vozilo "u vrlo kratkom roku".

Obdukcija i alkotest

Dežurni tužitelj je naredio obdukciju tijela smrtno stradale I.M. iz Metkovića koja je u ponedjeljak i obavljena, a naređeno je i vještačenje tehničke ispravnosti vozila, kazali su nam iz Tužiteljstva.

Nakon obrade u CUM-u SKB Mostar, dvojica ozlijeđenih otpušteni su iz bolnice, potvrđeno je za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Što je s četvrtom osobom za koju je Tužiteljstvo HNŽ-a utvrdilo da se nalazila u vozilu i zašto je ona "izbrisana" iz izvješća za sada se ne zna.

Kopirati
Drag cursor here to close