Gledam more, pusim cigaretu, Plovim, jedrim preko mora

Slovenci se jahtom nasukali na stjenovitu obalu otoka Krka

Vijesti / Svijet | 02. 07. 2023. u 17:54 Novi List

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Motorna jahta ''Tomy'' nasukala se sinoć cijelom dužinom trupa na stjenovitu obalu otoka Krka, kod ulaza u marinu Punat. Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće bilo je šest osoba, svi državljani Slovenije, zajedno s vlasnikom jahte.

Srećom, u nesreći nitko nije ozlijeđen, a zahvaljujući mještaninu koji je prvi stigao na mjesto nesreće brzo je organizirano izvlačenje posade kopnom, jer je pozicija s morske strane nepristupačna zbog pličine i oštrih podmorskih hridi.

''Sinoć, 1. srpnja u 22.12 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka u MRCC Rijeka zaprimljena je dojava očevica o pomorskoj nesreći motorne jahte, kod ulaza u marinu Punat, na otoku Krku, o čemu su obaviještene nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva te Pomorska i aerodromska policija Rijeka.

U dogovoru sa službenicima PPAP Rijeka i LK Rijeka te LI Punat prvi je na mjesto nesreće, predio Prniba na oko 300 metara od ulaza u marinu Punat, pristigao mještanin N.B., državljanin Republike Hrvatske, koji je iskazao nesebičnu pomoć u suradnji, vezano uz posredovanje u komunikaciji sa članovima posade te njihovom prijevozu kopnom na dogovoreno mjesto, s obzirom da je pozicija nasukanja sa morske strane nepristupačna zbog pličine i oštrih podmorskih hridi.

Temeljem informacija u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, motorna jahta „TOMY“, dužine 11,6 metara zbog trenutno nepoznatog razloga cijelom dužinom trupa nasukana je na stjenovitu obalu otoka Krka.

Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće boravilo je ukupno šest osoba, svi državljani Republike Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte, među kojima nitko nije ozlijeđen.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a očevidna postupanja o uzrocima ove pomorske nesreće preuzela je Lučka kapetanija Rijeka, u suradnji sa Lučkom ispostavom Punat.

Tijekom današnjeg dana pristupit će se pripremi za komercijalno odsukavanje i tegalj motorne jahte”, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH.

Kopirati
Drag cursor here to close