Hrvatska

Krš u luci: Jahtom oštetio nekoliko brodica u Makarskoj

Veća motorna jahta oštetila je nekoliko brodica u makarskoj luci, priopćili su u nedjelju
Vijesti / Crna Kronika | 02. 07. 2023. u 15:25 Anadolija Agencija
Snimka nezgode

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veća motorna jahta oštetila je nekoliko brodica u makarskoj luci, priopćili su u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Hrvatske, prenosi Anadolu.

Dojavu o pomorskoj nesreći motorne jahte službenici Lučke ispostave Makarska zaprimili su od građana u subotu u 15.20 sati, o čemu su izvijestili Lučku kapetaniju Split i ostale nadležne službe.

"Službenici makarske Ispostave preliminarnim očevidnim postupanjem na mjestu nesreće u makarskoj gradskoj luci ustanovili su oštećenja na pet brodica na vezu, koja su nastala prilikom udara motorne jahte u pokušaju isplovljavanja. Naime, voditelj motorne jahte 'Blue angel', dužine 36,39 metara talijanske zastave nakon uzimanja pogonskog goriva pokušao je isploviti sa veza benzinske postaje, no zbog nedovoljnog opreza pri manevriranju udario je u brodice na vezu", navodi se.

U nesreći nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora i morskog okoliša, a voditelju brodice, državljaninu Italije iz nadležnosti Lučke ispostave Makarska izdan je prekršajni nalog.

Kopirati
Drag cursor here to close