Primao naknadu

"Slijepi" Talijan uhićen nakon što je razgledavao izloge i vozio skuter

Muškarac iz Palerma primio je od 2008. najmanje 170.000 eura pomoći nakon što je tvrdio da je potpuno slijep kao posljedica nasljednog poremećaja.
Vijesti / Svijet | 17. 12. 2021. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijan koji je godinama primao državnu pomoć zbog sljepoće uhićen je ovog tjedna pod sumnjom da je počinio prijevaru nakon što je viđen u vožnji, razgledavanju izloga i vožnji skutera, objavili su talijanski mediji. 

Muškarac iz Palerma primio je od 2008. najmanje 170.000 eura pomoći nakon što je tvrdio da je potpuno slijep kao posljedica nasljednog poremećaja, prenosi Hina. 

Talijanska financijska policija upozorena je nakon što je muškarac 2018. obnovio vozačku dozvolu unatoč svojoj izjavi o sljepoći, objavili su mediji.

Tijekom zasjeda vlasti su utvrdile da je muškarac vozio, istovremeno birajući broj na svom telefonu, razgledao je izloge dok je šetao prometnim trgovačkim centrom i učio svoju kćer voziti bicikl.

40-godišnjak je također viđen kako se vozi skuterom bez osiguranja, izvijestio je Palermo Today, dodajući da je muškarac dobio nadimak "Berlusconi", po bivšem talijanskom premijeru s poviješću pravnih problema.

Talijan je već bio 'poznat' vlastima, jer je prošle godine prvostupanjski osuđen na gotovo 15 godina zatvora kao dio skupine koja je inscenirala lažne prometne nesreće kako bi dobila isplate osiguranja.

Predmet je u žalbenom postupku.

Unatoč tome što je vlasnik garaže, čovjek je također primao talijanski takozvani "osnovni dohodak", odnosno mjesečnu socijalnu pomoć koja se daje najsiromašnijim građanima zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close