Kim Jong-un

Sjevernokorejski lider završio šestodnevnu posjetu Rusiji

Sjevernokorejski lider Kim završio je šestodnevnu posjetu Rusiji, krenuvši vozom sa stanice u Artjomu, na ruskom krajnjem istoku
Vijesti / Svijet | 17. 09. 2023. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un napustio je Rusiju svojim specijalnim oklopnim vlakom nakon što je završio svoje kontakte u Primorskom regiji u okviru službene posjete Rusiji, javlja Anadolu. 

Prema novinskoj agenciji Ria, Kim je posjetio ruski Dalekoistočni federalni univerzitet na otoku Russkiy u sklopu svojih kontakata u Primorskoj regiji.

Ovdje je Kim dobio informacije o ciljevima univerziteta i razvoju otoka Russkiy, te se sastao s 43 sjevernokorejska studenta koji studiraju na ovom univerzitetu i razgovarao s njima.

Kim je potom posjetio izložbu na temu "Dalekoistočne ulice", gdje je dobio informacije o proizvodima koje su razvile kompanije u Primorskoj regji.

Guverner Primorske regije Oleg Kojemyako poklonio je sjevernokorejskom lideru Kimu jurišni prsluk i bespilotnu letjelicu sa šest kontrolnih sustava tijekom obilaska izložbe.

Sjevernokorejski lider Kim završio je šestodnevnu posjetu Rusiji, krenuvši vlakom sa stanice u Artjomu, na ruskom krajnjem istoku. 

Kopirati
Drag cursor here to close