Na poziv Putina

Sjevernokorejski lider Kim posebnim oklopnim vlakom stigao u Rusiju

Ruski dužnosnici dočekali su Kim Jong-una na mostu preko rijeke Tumen, u Primorskoj regiji, a na snimkama se može vidjeti Kim kako stiže na stanicu sa svojim posebnim oklopnim vlakom
Vijesti / Svijet | 12. 09. 2023. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un došao je u Rusiju kako bi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, javlja Anadolu.

Ruski ministar prirodnih resursa i okoliša i predsjednik Međuvladine komisije za trgovinsku, ekonomsku, naučnu i tehničku suradnju sa Sjevernom Korejom Aleksandar Kozlov izjavio je u video objavi da je Kima dočekao na mostu preko rijeke Tumen, u Primorskoj regiji.

Podsjećajući da je Kim došao u službenu posjetu Rusiji, Kozlov je rekao:

“Rusija i DNR Sjeverna Koreja su snažni prijatelji već 75 godina. Svih ovih godina podržavali smo se i pomagali ne samo kao susjedi nego i kao bliski prijatelji."

Video koji je podijelio Kozlov prikazuje Kima kako stiže na stanicu sa svojim posebnim oklopnim vlakom i kako ga dočekuju ruski dužnosnici.

U jučerašnjem priopćenju Kremlja navodi se da će Kim službeno posjetiti Rusiju na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Prema ruskim medijima, navodi se da će sastanku Putina i Kima prisustvovati i ruski ministar obrane Sergej Shoygu.

Kim je posljednji put posjetio Rusiju 2019. i sastao se s Putinom u Vladivostoku.

 
Kopirati
Drag cursor here to close