Stroža kontrola

Sjevernokorejski lider za jačanje vojnih kapaciteta

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un je u ponedjeljak predsjedavao sastankom Centralne vojne komisije Radničke partije, kojem su prisustvovali visoki vojni komandanti
Vijesti / Svijet | 11. 04. 2023. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un pozvao je na jačanje kapaciteta zemlje za ratno odvraćanje kako bi se suprotstavio prijetnjama u regiji, objavili su državni mediji, a prenosi Anadolija.

Kim je u ponedjeljak predsjedavao sastankom Centralne vojne komisije Radničke partije, kojem su prisustvovali visoki vojni zapovjednici

Kako je objavila Korejska centralna novinska agencija (KCNA), Kim je na sastanku govorio o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u regionu.

"Naglasio je potrebu da se ratno odvraćanje proširi na konkretniji i ofenzivniji način i da se tako postigne stroža kontrola i upravljanje sve lošijom sigurnošću na Korejskom poluotoku", rekao je sjevernokorejski lider.

Pjongjang je također optužio Sjedinjene Američke Države (SAD) i Južnu Koreju da sve otvorenije pokazuju akcije za vođenje rata.

Južna Koreja je nedavno održala zajedničke vojne vježbe sa Sjedinjenim Američkim Državama i Japanom oko Korejskog poluotoka, dok je Pjongjang također izveo još jedan test podvodnog drona za nuklearni napad ranije prošli tjedan.

Kopirati
Drag cursor here to close