''Teška situacija u regiji''

Sjeverna Koreja upozorila na 'trajne i nadmoćne mjere' zbog vojnog ludila Amerike

Pjongjang je kritizirao nedavne velike šestodnevne zajedničke zračne vježbe SAD-a i Južne Koreje.
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2022. u 08:41 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja je u ponedjeljak upozorila na "trajne, odlučne i nadmoćne" vojne mjere kao odgovor na zajedničke vojne vježbe Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Južne Koreje.

Sjevernokorejska vojska je priopćila da je od 2. do 5. studenog izvela četvorodnevne vojne operacije, kako bi "demonstrirala temeljitu i odlučnu volju protiv teške situacije" u regiji.

"Ozbiljna situacija nastala na Korejskom poluotoku zbog bezobzirnog vojnog ludila SAD-a i Južne Koreje postaje sve nestabilnija", navodi se u priopćenju Korejske narodne armije koju je objavila državna novinska agencija.

Pjongjang je kritizirao nedavne velike šestodnevne zajedničke zračne vježbe SAD-a i Južne Koreje i poručio da su njihove "agresivne vojne vježbe neoprostiva djela koja se ne mogu zanemariti."

"To je, zapravo, otvoreni provokativni čin namjernog zaoštravanja tenzija u regiji, a posebno je opasna ratna vježba vrlo snažnog agresivnog karaktera usmjerena direktno na našu državu", priopćila je vojska.

Tijekom četverodnevnih vojnih operacija, Pjongjang je priopćio da je lansirao četiri taktičke balističke rakete u Zapadno more i 23 rakete zemlja-vazduh.

Kopirati
Drag cursor here to close