Moskva uzvraća

Širi se popis osoba kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju, na listi i novinari

Moskva je objavila da se na njezinoj crnoj listi nalaze predstavnici nekih država članica EU-a te javne osobe i novinari,
Vijesti / Svijet | 31. 03. 2022. u 21:11 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je objavila u četvrtak da je značajno povećala broj dužnosnika Europske unije, zastupnika, javnih osoba i novinara kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju i proziva ih odgovornima za sankcije Moskvi i raspirivanje antiruskih osjećaja, prenosi Hina.

''Ograničenja se odnose na najviše vodstvo EU-a, uključujući niz europskih povjerenika i šefova vojnih struktura EU-a te na veliku većinu zastupnika Europskog parlamenta koji promiču antirusku politiku'', priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Europska unija, Sjedinjene Države i brojne druge zapadne zemlje uvele su opsežne ekonomske i političke sankcije Rusiji, dijelu ruskih medija te uglednim i bogatim Rusima u odgovoru na invaziju Moskve na Ukrajinu 24. veljače.

Moskva je objavila da se na njezinoj crnoj listi nalaze predstavnici nekih država članica EU-a te javne osobe i novinari za koje navodi da su ''osobno odgovorni za promicanje nezakonitih antiruskih sankcija, poticanje rusofobnih osjećaja i kršenje prava i sloboda stanovništva koje govori ruski”.

 

Kopirati
Drag cursor here to close