Kukolovce

Selo poručilo Vučiću da zbog lažnih obećanja neće izići na izbore

Selo Kukolovce postalo je poznato diljem Srbije kada je Aleksandar Vučić na predsjedničkim izborima 2017., koji su ponovljeni zbog niza nepravilnosti, na tom biračkom mjestu osvojio 95,67 posto glasova.
Vijesti / Svijet | 10. 06. 2020. u 07:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještani sela na jugu Srbije poručili su da neće izići na izbore 21. lipnja jer su razočarani neispunjenim obećanjima od prije tri godine, kad ih je 95,67 posto glasalo da aktualni predsjednik Aleksandar Vučić bude izabran za šefa države.

Selo Kukolovce, sedam kilometara udaljeno je od Leskovca, a mještani su kivni na lokalnu i saveznu vlast, koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS), jer su im prije tri godine, u vrijeme kampanje za predsjedničke izbore, obećali asfaltirati ulice i uvesti uličnu rasvjetu, urediti vodovod i riješiti kanalizaciju, a ni jedno od tih obećanja nije ispunjeno.

Mještani su poručili da zbog tih predizbornih laži neće izaći na ovogodišnje lokalne i parlamentarne izbore 21. lipnja, prenosi Hina.

Selo Kukolovce postalo je poznato diljem Srbije kada je Aleksandar Vučić na predsjedničkim izborima 2017., koji su ponovljeni zbog niza nepravilnosti, na tom biračkom mjestu osvojio 95,67 posto glasova.

"Prije glasanja su pustili ove svjetiljke, a poslije glasanja su ih odmah isključili", rekla je za agenciju FoNet Jadranka Đokić iz sela Kukolovce.

"Ništa nismo dobili, a sedam kilometara smo od Leskovca", kaže, navodeći da okolna sela imaju ljuljačke i igrališta za djecu, rasvjetu, asfalt.

"Stalno obećavaju dok ne prođe glasanje... Kako prođe glasanje - svi nas zaborave", kaže Đokić i konstatira da je selo "odsječeno od svijeta".

"Mi u 21. stoljeću nemamo asfalt, nemamo (ulično) svjetlo, ništa nismo dobili. Sramota", požalila se Jadranka Đokić, a slično razmišljaju i njezini suseljani, strahujući da će selo uskoro opustjeti jer je sve manje djece.

"Sad više ništa ne želimo, nećemo primiti ni izborne kutije. Cijelo selo je suglasno - nema glasanja jer nas stalno varaju", poručuju seljani u Kukolovcima.

Jedan od njih, Mića Anđelković, podsjećajući da je 2017. na predsjedničkim izborima izlaznost bila 97 posto, kaže za FoNet kako 21. lipnja "od toga neće biti ništa", pitajući se "za koga glasati" i "koja je svrha glasanja".

On je naglasio da mještani svim političarima šalju poruku: "Vi nemate moć, jedinu moć ima narod...Moć je u narodu".

Opći izbori u Srbiji bili su raspisani za 26. travnja, ali su otkazani poslije uvođenja izvanrednog stanja za 21. lipnja.

Favoriti su naprednjaci (SNS) aktualnog predsjednika Vučića i njihovi vodeći koalicijski partneri, socijalisti (SPS) šefa diplomacije Ivice Dačića.

Oporbene stranke podijeljene su u dva korpusa - koaliciju Savez za Srbiju koja bojkotira izbore, te niz oporbenih stranaka, koalicija, pokreta i organizacija koje očekuju da će ulaskom u parlament uspjeti uzdrmati zasad apsolutnu vlast koalicije predvođene SNS-om.

Kopirati
Drag cursor here to close