Usta njegova...

Dodik: Puna usta Vučića

Dodik kaže kako je Srbija s Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.
Vijesti / Politika | 08. 06. 2020. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Srbija je s Vučićem na čelu prepoznata kao država mira i stabilnosti. Posebno treba naglasiti da predsjednik Vučić nije zaboravio ni Srbe van Srbije koji su postali sigurni u svoju otadžbinu kada god se nađu u nevolji ili im zatreba pomoć, ma gdje bili", rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik Srni.

Dodao je kako je predsjednik Srbije državnik u pravom smislu te riječi, posvećen prosperitetu i napretku Srbije, ali i svih država u regiji i šire.

"Svojom miroljubivom politikom on na tom putu daje svoj puni doprinos", istakao je Dodik upitan da prokomentira situaciju u Srbiji na čelu s Vučićem, kao i suradnju Srbije sa Srpskom i zemljama regije.

Naglasio je kako je Srbija s Vučićem, ekonomski uznapredovala i postala nezaobilazan faktor u međunarodnoj politici.

Istaknuo je kako Vučićeva energija i vjera u ispravnost onoga što radi je inspirativna za mnoge.

"Nakon svega što je učinio gradeći Srbiju i uvjete za bolji život srpskog naroda i ostalih, s pravom možemo reći da je ostavio do sada veliko i neizbrisivo nasljeđe podižući Srbiju, koja je prije njega bila u ne baš zavidnom položaju", ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, veliki infrastrukturni i drugi projekti na koje je Srbija čekala desetljećima pod vođstvom Vučića promijenili su sliku Srbije.

Kada je riječ o BiH, Dodik je naglasio da je Vučić uvijek imao odmjeren stav uz stalno naglašavanje da je odan poštovanju Daytonskog mirovnog sporazuma i da je on garancija očuvanja BiH i mira u zemlji.

"Njegovo jasno iskazano opredjeljenje jeste da se djeluje u funkciji sustava, poštovanja mehanizma koordinacije, te ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Vučić je više puta ponavljao da će Srbija štiti stabilnost i opstanak Srpske i na tome smo mu neizmjerno zahvalni, kao i za ekonomsku suradnju Srbije i Srpske, prije svega u oblasti infrastrukture, što potvrđuje i izgradnja auto-puta od Beograda, preko Bijeljine do Doboja, zatim turizma, kulture...", naglasio je Dodik, dodavši da saradnja Srpske i Srbije nikada nisu bili bolji.

Dodik je podsjetio da je, zahvaljujući suradnji s predsjednikom Srbije i Vladom te zemlje, prvi put dogovoreno i ''počelo zajedničko obilježavanje značajnih datuma za srpski narod i mnogo toga još''.

"Nema sumnje da je Srbija sa Vučićem postala bolje i značajnije mjesto za život, sigurna na svom putu prosperiteta i okrenuta i Srbima van Srbije kao oslonac na koji uvijek mogu računati", zaključio je srpski član Predsjedništva BiH u izjavi za Srnu.

Kopirati
Drag cursor here to close