Podrška

Scholz o isporuci oružja Ukrajini: Njemačka neće djelovati sama

Scholz je ustvrdio da je Njemačka uz Veliku Britaniju najvažnija zemlja koja isporučuje Ukrajini oružje nakon SAD-a.
Vijesti / Svijet | 10. 01. 2023. u 08:09 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački kancelar Olaf Scholz izjavio je da njegova zemlja neće djelovati sama u isporuci oružja Ukrajini, javlja Anadolija.

Scholz se obratio na događaju na kojem je berlinska državna organizacija Socijaldemokratske stranke (SPD) započela kampanju za izbore za Državnu skupštinu Berlina, 12. veljače.

Istaknuvši kako treba braniti suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, Scholz je ponovio da će tu zemlju podržavati dokle god to bude potrebno.

Navodeći da njegova zemlja podržava Ukrajinu ne samo materijalnom i humanitarnom pomoći, već i davanjem oružja, Scholz je ustvrdio da je Njemačka uz Veliku Britaniju najvažnija zemlja koja isporučuje Ukrajini oružje nakon SAD-a.

Ističući i i to da se u tom pogledu trebaju ponašati odgovorno, Scholz je rekao: "Mi smo odgovorni za sve što radimo kako se to ne bi pretvorilo u rat između Rusije i NATO-a".

Naglasio je da će nastaviti u istom smjeru sljedećih tjedana i mjeseci.

''Njemačka neće djelovati sama. Njemačka će uvijek biti zajedno sa svojim prijateljima i saveznicima, a posebno s našim transatlantskim partnerom, Sjedinjenim Državama. U tako opasnoj situaciji bilo šta drugo bilo bi neodgovorno."

Kopirati
Drag cursor here to close