Rat u Ukrajini

SAD šalju novi paket vojne pomoći Ukrajini

SAD i Njemačka također su se obvezale da će poslati raketne sisteme Patriot za odbijanje ruskih raketnih i bespilotnih napada.
Vijesti / Svijet | 06. 01. 2023. u 19:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi paket američke vojne pomoći Ukrajini vrijedan više od tri milijarde dolara trebao bi biti objavljen tijekom dana po američkom vremenu, a uključivat će rakete Sea Sparrow za protuzračnu obranu i borbena vozila Bradley, navodi se u dokumentu u čiji je uvid došao Reuters.

Rakete Sea Sparrow pomoći će u suzbijanju ruskih raketnih udara na Ukrajinu, čiji je cilj da iscrpe protuzračnu obranu Kijeva i oštete energetsku infrastrukturu zemlje.

SAD i Njemačka također su se obvezale da će poslati raketne sisteme Patriot za odbijanje ruskih raketnih i bespilotnih napada.

RIM-7 Sea Sparrow predstavljat će dodatni protuzračni obrambeni sistem za Ukrajinu. Trenutno ga proizvode korporacija Raytheon Technologies i korporacija General Dynamics.

Oklopno borbeno vozilo Bradley ima moćan top i redovno ga koristi američka vojska za prijevoz vojnika po ratištima od sredine 1980-ih. Vojska ima na tisuće Bredleya i Sjedinjene Države planiraju poslati pedesetak tih oklopnih vozila.

Politico je u četvrtak izvijestio da će se Sea Sparrow sistem koristiti na lanseru Buk, oružju iz sovjetskog doba koje Ukrajina trenutno koristi, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close