Jačanje obrambenih veza

Sastali se Putin i Lukašenko: "Ako bude potrebno, upotrijebit ćemo sve"

U Kremlju bili su i visoki ruski i bjeloruski dužnosnici. Njihovi su se razgovori održali nakon sastanka dvaju čelnika jedan na jedan.
Vijesti / Svijet | 06. 04. 2023. u 18:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je razgovore sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Moskvi kako bi razgovarali o proširenju gospodarske suradnje i jačanju obrambenih veza između dviju zemalja.

U Kremlju bili su i visoki ruski i bjeloruski dužnosnici. Njihovi su se razgovori održali nakon sastanka dvaju čelnika jedan na jedan.

Ruski je čelnik prošlog mjeseca najavio da će Moskva stacionirati taktičko nuklearno oružje na bjeloruskom teritoriju, no glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Putin i Lukašenko danas nisu razgovarali o postavljanju takvog strateškog nuklearnog oružja, izvijestila je novinska agencija Interfax, a prenosi Index.hr.

U uvodnom obraćanju na današnjim razgovorima, Lukašenko je rekao: "Ako bude potrebno, upotrijebit ćemo sve što imamo da zaštitimo naše zemlje i narode. Ne ucjenjujemo nikoga. Bit će tako".

Putin je rekao da će se "tijesno raditi na jačanju suradnje" prema sporazumu koji predviđa bliske političke, gospodarske i vojne veze između Bjelorusije i Rusije. U javnim izjavama Putina i Lukašenka na summitu nije bilo spomena o ratu u Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close