Rat u Ukrajini

SAD se oglasio o ruskoj ofanzivi: Cure i detalji razgovora Bidena sa saveznicima

Dužnosnik je dodao da SAD vjeruje da su ove ofenzive "uvod u veće ofenzivne operacije".
Vijesti / Svijet | 19. 04. 2022. u 20:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Države registrirale su ograničene ofenzivne operacije ruskih snaga jugozapadno od Donjecka i južno od Izjuma, rekao je visoki američki obrambeni dužnosnik.

Dužnosnik je dodao da SAD vjeruje da su ove ofenzive "uvod u veće ofenzivne operacije".

"Nove operacije sastojale su se od kretanja kopnenih snaga, naravno uz potporu nekih dalekometnih udara, uglavnom topništva", rekao je dužnosnik.

SAD očekuje da će vidjeti ruski "kombiniraniji pristup" novim operacijama u Ukrajini nakon neuspjeha na sjeveru zemlje, dodao je dužnosnik.

Pojavilo se više detalja o tome što je rečeno tijekom poziva za savezničke zapadne čelnike čiji je domaćin bio američki predsjednik Biden.

Tijekom razgovora, koji je navodno trajao oko 90 minuta, čelnici su se složili da je potrebno izvršiti veći pritisak na Rusiju zbog njezine invazije.

Nakon toga, Japan je rekao da planira povećati svoju ponudu zajma Ukrajini sa 100 milijuna dolara na 300 milijuna dolara, prenosi Index.hr.

Njemački kancelar Olaf Scholz kaže da bi njegova zemlja Ukrajini dala novac da nastavi kupovati oružje. Rekao je da je Njemačka dosegla svoju granicu oružja koje može poslati iz svojih vojnih zaliha.

Scholz je rekao da je zamolio njemačku industriju oružja da kaže što mogu brzo isporučiti, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close