Reakcija

SAD će raditi na tome da Izrael "ima ono što mu je potrebno da se obrani

“Tijekom nadolazećih dana Ministarstvo obrane radit će na tome da Izrael ima ono što mu je potrebno da se obrani i zaštiti civile od neselektivnog nasilja i terorizma”, rekao je Austin u izjavi.
Vijesti / Svijet | 07. 10. 2023. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Izrael projektilima odgovorio na napad Hamasa

Američki ministar obrane Lloyd Austin izjavio je u subotu da će Sjedinjene Američke Države raditi na tome da Izrael “ima ono što mu je potrebno da se obrani”.

“Tijekom nadolazećih dana Ministarstvo obrane radit će na tome da Izrael ima ono što mu je potrebno da se obrani i zaštiti civile od neselektivnog nasilja i terorizma”, rekao je Austin u izjavi.

Dodao je da pomno prati razvoj događaja i da američka predanost “pravu Izraela da se brani ostaje nepokolebljiva”, prenosi dpa.

Jutros je iz Pojasa Gaze prema Izraelu ispaljeno više desetaka raketa. Hitne službe navode da je u napadu poginulo najmanje 22 ljudi. Odgovornost za napad je preuzela islamistička skupina Hamas. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je rekao da je njegova zemlja u ratu.

Biden: Podrška SAD-a sigurnosti Izraela je nepokolebljiva

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da "Sjedinjene Države nedvosmisleno osuđuju užasan napad na Izrael od Hamasovih terorista iz Gaze".

''Terorizam nikada nije opravdan. Izrael ima pravo da brani sebe i svoj narod. Sjedinjene Države upozoravaju protiv bilo koje druge strane neprijateljske Izraelu koja traži prednost u ovoj situaciji. Podrška moje administracije za sigurnost Izraela je čvrsta i nepokolebljiva'' rekao je Joe Biden u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom, javlja Radio Slobodna Evropa. 

U priopćenju Bijele kuće se navodi također da Biden i njegov tim pomno prate situaciju, te da će ostati u bliskom kontaktu s Netanyahuom.

Prethodno je američki državni tajnik Antony Blinken rekao da "nikada ne postoji opravdanje za terorizam".

''Solidarni smo s vladom i narodom Izraela i izražavamo sučut zbog izraelskih života izgubljenih u ovim napadima. Ostat ćemo u bliskom kontaktu s našim izraelskim partnerima. Sjedinjene Države podržavaju pravo Izraela da se brani'', dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close