Neće ostaviti Ukrajinu bez obrane

SAD će poslati Ukrajini kasetne bombe

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan odgovarao je na pitanja novinara na dnevnoj konferenciji za novinare u Bijeloj kući
Vijesti / Svijet | 07. 07. 2023. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedinjene Američke Države pružit će Ukrajini podršku u kasetnom streljivu u okviru vojne pomoći iz vlastitog inventara, javlja Anadolija.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan odgovarao je na pitanja novinara na dnevnoj konferenciji za novinare u Bijela kući.

Navodeći da Ukrajini pružaju vojnu pomoć prema svojim potrebama na terenu, Sullivan je istaknuo da je Ukrajini potrebno topničko oružje kako bi nastavila svoje operacije,

Sullivan je izjavio da "neće ostaviti Ukrajinu bez obrane" i govorio o razlozima davanja kasetne municije Ukrajini.

Sullivan je rekao da Rusija koristi kasetne bombe za napad na Ukrajinu od početka rata, te sugerirao da su stope grešaka kasetnih bombi koje koristi Rusija oko 30-40 posto. "U ovom okruženju, Ukrajina zahtijeva kasetnu municiju za obranu svog suverenog teritorija", rekao je Sullivan.

Izjavio da stopa grešaka kasetne municije koju će isporučiti SAD neće biti veća od 2,5 posto.

Napominjući da su u bliskoj suradnji s Ukrajinom po ovom pitanju, Sullivan je dodao: "Ukrajina je odlučna nastaviti s naporima razminiranja nakon sukoba kako bi smanjila bilo kakvu potencijalnu štetu civilima, a to će biti neophodno bez obzira na to hoće li Sjedinjene Američke Države osigurati municiju."

Kopirati
Drag cursor here to close