Uništeni tenkovi ...

Rusko zrakoplovstvo nastavlja bombardirati po Siriji

Vijesti / Svijet | 05. 10. 2015. u 19:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska vojska je priopćila kako je u ponedjeljak bombardirala deset meta Islamske države, posebno u pokrajini Damask šestog dana svoje vojne intervencijeu Siriji.

Radi se o prvim ruskim zračnim udarima u regiji glavnog sirijskog grada.

Prema priopćenju ruskog ministarstva obrane, taktički bombarderi, avioni za napad na kopnu ruskog zrakoplovstva izveli su 15 letova.

''Bombardirano je deset meta terorista'' precizira se u priopćenju.

Moskva tvrdi da je uništila zapovjedna mjesta u pokrajini Alep, jedan položaj IS-ovih boraca, dvadesetak tenkova i dva skladišta municije na istoku pokrajine Homs, kao i 30 oklopnih vozila u pokrajini Idleb.

U zračnim udarima su pogođena dva položaja u planinskom sektoru pokrajine Damask, gdje su uništeni jedno zapovjedno mjesto IS-ovih boraca i komunikacijsko središte, prema priopćenju.

Rusko zrakoplovstvo je prošlog tjedna započelo kampanju zračnih udara u Siriji. Rusija tvrdi da njeni udari gađaju samo vojsku Islamske države, ali Ankara i njene zapadne saveznice optužuju Moskvu da koncentrira svoje napade na sirijske umjerene snage.

Ruski avion ušao u Tursku zbog lošeg vremena

Ruski borbeni avion je ušao u subotu "na nekolio sekundi" u turski zračni prostor zbog "loših vremenskih uvjeta", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general Igor Konačenkov.

''Ruski vojni avion Su-30 je ušao na nekoliko sekundi u turski zračni prostor tijekom manevra, kada se vraćao na svoj aerodrom'' rekao je Konačenkov.

''Ovaj incident je rezultat loših vremenskih uvjeta u ovom području. Ne treba u tome gledati nikakvu zavjeru'' naglasio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close