Podignuta državna zastava

Ruski mediji: Assadove snage zauzele kompletnu Istočnu Ghoutu

Riječ je o gradu na koji je izvršen napad kemijskim oružjem zbog čega zapadne sile razmatraju i vojni odgovor.
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2018. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Sirijska vlada je preuzela punu kontrolu nad gradom Douma, posljednjim uporištem opozicije u regiji Istočna Ghouta, tvrde ruske agencije pozivajući se na izjave ruskih vojnih dužnosnika, prenosi Reuters.

Riječ je o gradu na koji je izvršen napad kemijskim oružjem zbog čega zapadne sile razmatraju i vojni odgovor.

''Podizanjem državne zastave na zgradi u Doumi potvrđuje da je preuzeta kontrola nad tim gradom i cijelom Istočnom Ghoutom'', rekao je general Yuri Yevtushenko, čelnik ruskog ''Centra za mir i pomirenje u Siriji'', preneseno je.

Podsjetimo, navodni napad kemijskim oružjem zaoštrio je međunarodne odnose u svijetu. Amerika i Velika Britanija spremne su za vojne akcije, dok je ruska vojska objavila kako pozorno prati stanje u vezi sa Sirijom i upoznata je s kretanjima američkih ratnih brodova koji su na putu prema Zaljevu.
U međuvremenu, Iran je ponovno izrazio potporu Siriji.

Američki predsjednik Donald Trump i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarali su u srijedu o krizi u Siriji i dogovorili se da će zbog situacije ostati u bliskom kontaktu.

BBC je u srijedu izvijestio da je Tgeresa May spremna odobriti sudjelovanje Britanije u akciji pod vodstvom SAD-a ne zatraživši prethodno pristanak Parlamenta.

Kopirati
Drag cursor here to close