Gađali skladište

Ruska vojska prvi put u Ukrajini upotrijebila hipersonični projektil Kinjal

Ovo je rekao glasnogovornik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov
Vijesti / Svijet | 19. 03. 2022. u 10:46 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska vojska je prvi put u Ukrajini upotrijebila hipersonični projektil "Kinjal", potvrdio je glasnogovornik Ministarstva obrane Rusije Igor Konašenkov, javlja Anadolu Agency (AA).

Konašenkov je podijelio informaciju da su ruske trupe oblanim obrambenim sustavom Bastion uništile radioelektrične obavještajne centre ukrajinske vojske u naseljima Veliki Dalnik i Velikodolinskoe, u oblasti Odesa.

Otkrio je da je Rusija prvi put u Ukrajini koristila hipersonični projektil Kinjal.

"Raketni sustav Kinjal s hipersoničnim aerobalističkim projektilima uništio je 18. ožujka veliki arsenal projektila i avio municije ukrajinskih vojnih postrojbi u naselju Delyatin, u Ivano-Frankivskoj oblasti", naveo je Konašenkov.

Dodao je da je ruska vojska dosad uništila 196 ukrajinskih bespilotnih letjelica, 1.438 tenkova i oklopnih vozila, 145 višecijevnih raketnih bacača, 556 haubica i minobacača, 1.237 specijalnih vojnih vozila.

U međuvremenu, Ministarstvo obrane Rusije podijelilo je fotografije raketnog napada na grupu ukrajinskih oružanih snaga, koja je provodila izviđačke aktivnosti s četiri vojna terenska vozila američke proizvodnje.

Kinjal ili Kinzhal (bodež) je ruska hipersonična aero-balistička raketa zrak-zemlja s nuklearnom sposobnošću. Navodi se da ima domet više od 2.000 kilometara. Može nositi i konvencionalne i nuklearne bojeve glave, a može se lansirati iz bombardera Tu-22M3 ili presretača MiG-31K. Kinjal je ušao u upotrebu u prosincu 2017. i jedno je od šest novih ruskih strateških oružja koje je predstavio ruski predsjednik Vladimir Putin 1. ožujka 2018. godine.

Video: How Powerful Kinzhal Hypersonic Missile
Kopirati
Drag cursor here to close