Što se sprema?

Rusija započinje vježbe s raketnim sustavom Yars

"Ukupno je više od 3000 vojnog osoblja i oko 300 komada opreme uključeno u vježbe", navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.
Vijesti / Svijet | 29. 03. 2023. u 07:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruske strateške raketne snage započele su planirane vježbe koje uključuju mobilne nuklearne interkontinentalne balističke raketne sustave Yars.

Potvrdilo je to rusko ministarstvo obrane.

"Ukupno je više od 3000 vojnog osoblja i oko 300 komada opreme uključeno u vježbe", navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Inače, Rusija je prije nekoliko dana poručila kako ima oružje s kojim može uništiti Ameriku.

Nikolaj Patrušev, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti, upozorio je da Rusija ima oružje kojim može uništiti bilo kojeg neprijatelja, uključujući i Sjedinjene Države, ako osjeti da je njezin opstanak ugrožen.

"Američki političari zarobljeni vlastitom propagandom i dalje su uvjereni da su, u slučaju izravnog sukoba s Rusijom, Sjedinjene Države sposobne izvesti preventivni raketni napad, nakon čega Rusija više neće moći odgovoriti. Ovo je kratkovidna glupost i vrlo je opasna", rekao je Patrušev državnim novinama Rossiiskaya Gazeta.

"Rusija je strpljiva i nikoga ne zastrašuje svojom vojnom prednošću. Ali ima moderno jedinstveno oružje sposobno uništiti bilo kojeg protivnika, uključujući i Sjedinjene Države", dodao je, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close