Odgovor

Rusija sprema uzvratne sankcije

Zapadne zemlje uvele su Rusiji sankcije nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. Također, mnoge velike kompanije obznanile su da obustavljaju ili prekidaju djelatnost u Rusiji.
Vijesti / Svijet | 19. 03. 2022. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Moskva radi na odgovoru na najveće u sankcije koje su zapadne zemalja uvele u povijesti'', rekao je šef europskog odjela Ministarstva vanjskih poslova Rusije Aleksej Paramonov.

"Vlada radi na pitanju uzvratnih restriktivnih mjera protiv sankcijskog pritiska na Rusiju od strane SAD i EU, neviđenog po razmjerima i nelegitimnog sa stanovišta međunarodnog prava", rekao je Paramonov za Sputnjik, prenosi Srna.

On je istaknuo da je riječ o iznuđenom odgovoru.

"Sankcije nisu naš izbor. Ne bismo željeli da logika izjava ministra ekonomije Francuske Bruna la Maiera koji je objavio Rusiji `totalni financijski i ekonomski rat` nađe sljedbenike u Italiji i izazove niz nepovratnih posljedica", rekao je Paramonov.

Zapadne zemlje uvele su Rusiji sankcije nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, podsjeća Sputnjik. Također, mnoge velike kompanije obznanile su da obustavljaju ili prekidaju djelatnost u Rusiji.

Kremlj je priznao da su ograničenja "veoma ozbiljna", ali da su se vlasti za njih unaprijed pripremale.

Kopirati
Drag cursor here to close