Zastupnik SDA

Mehmedović: Eto rezultata sankcija. EU čovjeka sa crne liste poziva na sastanak

''To je nedopustivo''.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2022. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine oglasio se na svom službenom Facebook profilu povodom sudjelovanja člana Predsjedništva Milorada Dodika sastanku sa zastupnicima Odbora za vanjska pitanja Europskog parlamenta.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

''Eto rezultata sankcija. EU čovjeka sa crne liste poziva na sastanak.

EU ohrabruje Dodika u proruskim stavovima pozivom za sastanak u Briselu: Halo, EU - pozvali ste čovjeka koji ne želi osuditi rusku agresiju na Ukrajinu.

Moj protest EU zbog poziva Dodiku da prisustvuje sastanku delegacije Predsjedništva i Doma naroda BiH sa članovima odbora Europskog parlamenta za vanjska pitanja u Briselu.

Dodiku je EU morala staviti do znanja da je on odbio slijediti stav Brisela prema Ukrajini i da je zauzeo neutralan stav. To je nedopustivo. EU, odnosno Evropski parlament, prihvaćajući ovaj stav Dodika i šaljući mu poziv za briselski sastanak, ugošćava putinovske principe u Briselu. To je ohrabrenje Dodiku da nastavi sa svojom proruskom politikom i ohrabrenje da donosi odluke koje ne prate odluke EU te ključno, ohrabrenje faktorima destabilizacije BiH i zapadnog Balkana. Briselski poziv Dodiku, nakon jasnog iskazivanja proruskog stava prema Ukrajini, je ili vrlo dobro smišljen poziv za destabilizaciju BiH, ili potpuno idiotski potez birokrata iz Europskog parlamenta, a prije ovo prvo'' zaključio je Mehmedović.

Kopirati
Drag cursor here to close