Napad

Rusija povrijedila zračni prostor Poljske tijekom napada na Ukrajinu

Objekt je ušao u poljski prostor blizu grada Oserdow (Vojvodstvo Lublin) i tamo se zadržao 39 sekundi. Tijekom cijelog leta promatrali su ga vojni radarski sustavi.
Vijesti / Svijet | 24. 03. 2024. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: X / Poljski vojnici

Rusija je rano u nedjelju nakratko povrijedila zračni prostor Poljske krstarećim projektilom lansiranim na ciljeve u zapadnoj Ukrajini, priopćile su poljske oružane snage.

"Dana 24. ožujka u 4,23 ujutro (03:23 GMT) došlo je do povrede poljskog zračnog prostora jednom od krstarećih raketa dugog dometa koje su tijekom noći lansirale zračne snage Ruske Federacije", objavile su poljske oružane snage na platformi X .

"Objekt je ušao u poljski prostor blizu grada Oserdow (Vojvodstvo Lublin) i tamo se zadržao 39 sekundi. Tijekom cijelog leta promatrali su ga vojni radarski sustavi."

Rusija je u nedjelju lansirala 57 projektila i bespilotnih letjelica na Ukrajinu, uključujući na Kijev i zapadnu ukrajinsku regiju Lavov, rekli su dužnosnici, prenosi Hina.

Ukrajinske zračne snage uništile su 18 od 29 raketa koje je lansirala Rusija i 25 od 28 bespilotnih letjelica, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Nekoliko eksplozija potreslo je Kijev rano u nedjelju, a ukrajinske snage protuzračne obrane uništile su oko desetak projektila koje je lansirala Rusija iznad glavnog grada i njegove okolice, rekao je Serhij Popko, šef kijevske vojne uprave, na Telegramu.

Dodao je da je u napadu nastala samo manja šteta.

Rusija već danima udara po Ukrajini u napadima koje Moskva prikazuje kao osvetu za ukrajinske napade tijekom nedavnih predsjedničkih izbora.

"Već treće jutro prije zore ovog tjedna, cijela je Ukrajina pod zračnom uzbunom i savjetuje se da se potraži zaklon", objavila je američka veleposlanica Bridget Brink na X-u rano u nedjelju.

"Rusija nastavlja neselektivno lansirati bespilotne letjelice i projektile ne obazirući se na milijune civila, kršeći međunarodno pravo."

Granica Poljske s Ukrajinom je također granica Europske unije, a i granica NATO-a s Ukrajinom.

Kopirati
Drag cursor here to close