Rusija vježba

Vježbat će pucanje iz oklopnjaka, organiziranje marševa i opremanje uporišta

Tri tisuće ruskih vojnika započelo je u utorak vježbe gađanja iz vatrenog oružja uključujući tenkove, uključujući područja blizu Ukrajine.
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2022. u 18:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri tisuće ruskih vojnika započelo je u utorak vježbe gađanja iz vatrenog oružja uključujući tenkove, na zapadu Rusije, uključujući područja blizu Ukrajine, citira novinska agencija Interfaks priopćenje vojske.

Rusija je uznemirila Zapad raspoređivanjem trupa u blizini Ukrajine i zahtijevala od Washingtona da se zalaže da nikada neće dozvoliti da se Ukrajina pridruži NATO-u ili da proširi vojni savez na istok, što je odredba koju Sjedinjene Države odbijaju prihvatiti.

Najava vježbi uslijedila je dan nakon što su Rusija i Sjedinjene Države razgovarale o sigurnosnim prijedlozima Moskve. Kremlj je u utorak priopćio da nisu dali razloga za optimizam u pogledu potencijalnog proboja.

Interfaks je citirao Zapadni vojni okrug koji je rekao da će se vježbe održati u Smolenskoj oblasti u blizini bjeloruske granice i u regijama Voronjež, Belgorod i Brjansk bliže Ukrajini.

Rečeno je da će biti uključeno 300 komada vojne opreme, uključujući tenkove T-72B3, borbena vozila pješadije BMP-2 i redovno vatreno oružje.

Navodi se da će se vježbati pucanje iz oklopnih vozila i vatrenog oružja, organiziranje marševa tijekom aktivnih neprijateljskih sabotažnih i izviđačkih aktivnosti, te opremanje uporišta.

Švedski ministar obrane Hultqvist: Rusija je prijetnja za cijelu Europu

Ministar obrane Švedske Peter Hultqvist izjavio je danas da su pojačane ruske akcije posljednjih godina postale prijetnja cijeloj Europi, uključujući Švedsku, javlja Anadolu Agency (AA).

Hultqvist je u obraćanju na forumu o vojnoj i obrambenoj moći naglasio da sve zemlje imaju suverena prava prema principima Ujedinjenih naroda, ali da Rusija ugrožava sigurnost nekih zemalja osporavanjem međunarodnog prava.

“Moramo surađivati s NATO-om, pošto je Europska unija važna i sigurna politička platforma za Švedsku“, rekao je Hultqvist.

Ruski predsjednik Vladimir Putin krajem prosinca je upozorio SAD da ne želi da se Švedska ili Finska, koja se graniči s Rusijom, pridruže NATO-u.

Kao odgovor na to, švedska premijerka Magdalena Andersson rekla je da ta zemlja postavlja vlastitu vanjsku i sigurnosnu politiku i da se nitko izvana ne može miješati.

Kopirati
Drag cursor here to close