Elektronsko ratovanje

Rusija počinje masovnu proizvodnju novih sustava protiv dronova

"Riječ je o borbenim i transportnim helikopterima, novim i modernizovanim borbenim lovcima, frontalnim bombarderima, strateškim nosačima raketa, transportnim i borbenim trenažnim avionima", navedeno je.
Vijesti / Svijet | 04. 01. 2023. u 12:22 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je u srijedu priopćila da će masovna proizvodnja novih sustava za elektronsko ratovanje i sustava protiv bespilotnih letjelica početi u sljedećih nekoliko mjeseci, javlja Anadolija.

"U roku od jedan do dva mjeseca planira se završetak ispitivanja i prelazak na masovnu proizvodnju nove generacije avijacijskih i kopnenih elektronskih i borbenih bespilotnih letjelica", objavilo je rusko državno obrambeno poduzeće Rostec na Telegramu.

U priopćenju se navodi i da Rostec povećava tempo i obim proizvodnje naoružanja, specijalne i vojne opreme.

"Riječ je o borbenim i transportnim helikopterima, novim i modernizovanim borbenim lovcima, frontalnim bombarderima, strateškim nosačima raketa, transportnim i borbenim trenažnim avionima", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da Rostec i njegova poduzeća ruskoj vojsci predaju serije malokalibarskog oružja i municije, bespilotne letjelice različite namjene, prenosive protivavionske rakete i protivtenkovske sisteme.

"Rostec također proizvodi opremu za elektronsko ratovanje na zemlji, zraku i moru, opremu za državnu identifikaciju, opremu za mjerenje posebne namjene i još mnogo toga", dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close