Ministarstvo obrane

Rusi tvrde da su ubili 80 plaćenika

Konašenkov je kazao da ruske snage napreduju i na frontu u Donjecku, gdje su, kako je kazao, zauzele naselje Solodke.
Vijesti / Svijet | 21. 03. 2022. u 11:49 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Rusije priopćilo je u da su ruske snage pogodile visoko preciznim krstarećim projektilima centar za obuku "stranih plaćenika i nacionalističkih jedinica" u ukrajinskoj oblasti Rivne i neutralizirale više od 80 plaćenika.

“U noći 21. ožujka, centar za obuku stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalističkih formacija, koji se nalazi na poligonu Nova Ljubomirka u Rivnenskoj oblasti, pogođen je krstarećim projektilima visoke preciznosti. Neutralizirano je više od 80 plaćenika i nacionalista. Također, visoko preciznim krstarećim projektilima iz zraka su gađani i skladište streljiva i zapovjedno mjesto mehanizirane pješadije u blizini naselja Selec“, rekao je glasnogovornik Ministarstva Igor Konašenkov.

On je danas u Moskvi kazao da je ruska vojska zauzela i zapovjedni punkt ukrajinskih oružanih snaga u predgrađu Kijeva, u naselju Nikolajevka.

“Ruski snagama se dobrovoljni predao 61 ukrajinski pripadnik kontrolnog centra, a više od polovine njih su visoki časnici oružanih snaga Ukrajine“, rekao je Konašenkov.

Konašenkov je kazao da ruske snage napreduju i na frontu u Donjecku, gdje su, kako je kazao, zauzele naselje Solodke.

Glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Konašenkov dalje je kazao da curenje amonijaka u jednom od najvećih ukrajinskih pogona hemijske industrije SumyHimProm u gradu Sumi predstavlja planiranu ukrajinsku provokaciju.

Dodao je da je Ministarstvo 19. ožujka službeno upozorilo da su postrojenje minirali "ukrajinski nacionalisti kako bi izvršili provokaciju kako bi optužili Rusiju da navodno koristi hemijsko oružje“.

“Želio bih još jednom naglasiti da Oružane snage Ruske Federacije nisu planirale i ne udaraju ni na jedan ukrajinski objekt za skladištenje ili proizvodnju otrovnih supstanci“, rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close