Rat u Ukrajini

Rusi se pripremaju za ulične borbe u Hersonu

Ukrajinski vojni obavještajci sinoć su objavili da se u Hersonu odvija "velika pljačka".
Vijesti / Svijet | 08. 11. 2022. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinske snage poručile su da očekuju žestoke borbe prije nego što krenu u oslobađanje ključnog grada Hersona na jugu zemlje. Ruska strana pokušava sugerirati da se njihova vojska povlači iz Hersona, ali Ukrajinci im ne vjeruju.

"To je vjerojatno trik", rekla je za Guardian Aljona Lapčuk, koja je napustila Herson u travnju, pa dodala: "Rusi se oblače u civile i skrivaju po kućama". Po ukrajinskim Telegram kanalima šire se priče da se "orci" (pogrdno ime koje Ukrajinci koriste za ruske vojnike) skrivaju na privatnim posjedima u selima oko Hersona.

Lapčuk kaže da je vjerojatnije da se ruske snage u i oko Hersona spremaju za žestoke ulične borbe tijekom jeseni i zime. Ukrajinski vojni obavještajci sinoć su objavili da se u Hersonu odvija "velika pljačka".

"U naseljima na desnoj obali Dnjepra odvija se velika pljačka. Konkretno, u distriktu Berislav, okupatori metodički pljačkaju privatne domove, trgovine i skladišta. Imovina elektrane u Beruslavi (strojevi, oprema, uređaji, materijali za popravak) je potpuno opljačkana", objavili su ukrajinski obavještajci.

Ukrajinska vojska za Reuters je poručila da se ruske snage "presvlače u civilnu odjeću te okupiraju domove civila te utvrđuju pozicije i spremaju se za ulične borbe".

Podsjetimo, Rusija je u proteklim tjednima naredila civilima da napuste Herson u očekivanju protunapada na taj strateški važan grad, ujedno i najveći koji su ruske snage okupirale od početka invazije, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close