Eksplozije u Kijevu i Harkivu

Rusi lansirali 40 krstarećih projektila na Ukrajinu

Šef vojne administracije Kijevske oblasti Oleksij Kuleba jutros je objavio da se "raketni napad nastavlja", dodajući da je ukrajinska protuzračna obrana aktivna.
Vijesti / Svijet | 31. 10. 2022. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruske snage jutros su lansirale više projektila na Kijev, glavni grad Ukrajine.

Gradonačelnik Vitalij Kličko objavio je da je pogođeno više objekata kritične infrastrukture. "U nekim dijelovima grada prekinuta je opskrba strujom i vodom. Sve hitne službe su na terenu. Više detalja kasnije", objavio je Kličko.

Šef vojne administracije Kijevske oblasti Oleksij Kuleba jutros je objavio da se "raketni napad nastavlja", dodajući da je ukrajinska protuzračna obrana aktivna.

Eksplozije u Harkivu

Jutros su, osim u glavnom gradu Kijevu, eksplozije odjeknule i u Harkivu.

Gradonačelnik Ihor Terekov objavio je da su ruske snage "pogodile kritični infrastrukturni pogon u gradu", javlja Kyiv Independent.

Vlasti regije Čerskasi također su objavile da je pogođen važan infrastrukturni objekt. Eksplozije u Kijevu

Foto:AP / Ilustracija

Jutros je u Kijevu odjeknulo više eksplozija, javljaju ukrajinski dužnosnici i lokalni mediji.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Zelenskog, objavio je da su Rusi jutros lansirali 40 krstarećih projektila na Ukrajinu. Ukrajinski Kyiv Independent izvještava da se u Kijevu i Kijevskoj oblasti rano jutros čulo 7-8 eksplozija, dodajući da je uzrok eksplozija zasad nepoznat, prenosi Index.

SAD, EU i UN osuđuju rusko povlačenje iz važnog sporazuma

Međunarodna zajednica osudila je odluku Rusije da se povuče iz sporazuma o izvozu ukrajinskih žitarica putem Crnog mora.

Američki predsjednik Joe Biden je rusku odluku opisao kao "nečuvenu", dok je njegov šef diplomacije Antony Blinken rekao da "Rusija koristi hranu kao oružje".

EU je pozvala Rusiju da promijeni svoju odluku. "Ruska odluka o prekidu sudjelovanja u sporazumu dovodi u pitanje glavnu izvoznu rutu prijeko potrebnih žitarica i gnojiva, koji su potrebni kako bi se adresirala globalna prehrambena kriza koju je uzrokovao ruski rat protiv Ukrajine", rekao je Josep Borell, šef EU diplomacije.

Foto:Epa / Međunarodna zajednica osudila odluku Rusije o povučenju iz sporazuma o izvozu ukrajinskih žitarica putem Crnog mora

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres rekao je kako je "duboko zabrinut" zbog odluke Rusije, koja je poručila da se povlači iz sporazuma na "nedefinirano vrijeme".

Rusija je za danas zatražila sastanak Vijeća sigurnosti UN-a o izvozu žitarica iz Ukrajine.

Kopirati
Drag cursor here to close